Toouschda




Hockeysvett och slutspelsdramatik fick ge vika för modevisning i Mandisens finfina butik denna kväll. Välplanerat och imponerande som sören, och jag hade med handen på hjärtat kunnat komma dit bara för att få smaka deras supergoda välkomstbuffé. En randig tröja fick jag med mig hem i alla fall och den brunbrände, blivande supermodellen Eric tyckte att den var väldigt solsidan (man vet inte om det är en tjej- eller killtröja). 

Ibland har gud sina dagar, och idag var en sådan dag. Han tyckte att det var dags för lite payback på all skit han satt mig i genom åren och passade på att kompensera big time under en och samma dag.

1. Resa till London är helt bokad och klar! Den 27-31 maj far jag till nollmeridianen, BOOYAH!
2. Carro har skitit ut sitt första inlägg på bloggen (bara Hanna kvar nu. Känn ingen press, hjärtat), och jag insåg att det bara är cirkus två veckor kvar tills hon kommer hem.  
3. Brorsan har skrivit på kontrakt för Timrå. Thanks buddha att det äntligen är officiellt! Jag är så jäkla less på att hålla käften.

/Emma  
   

Finally!

Okej, nu påbörjar då även jag min första mening på den underbara bloggen ”Cheerfulstories”. Men kanske inte som alla andra. Jag börjar den på ett vanligt Word dokument, där jag kan titta på min text som jag har skrivit, läsa igenom den ordentligt och använda rättningsmallen. Jag är störd jag vet. Det är precis som när jag ska skriva på facebook, vad som helst; en kommentar, en statusuppdatering vad fasiken som helst. Jag sitter och tittar på texten minst en kvart. Läser för mig själv, ber katharina (min roomie) titta och rättstava. Som att hon som norsk skulle kunna rätta! Jag är en perfektionist i detta fallet. Gud jag kan störa ihjäl mig.

 

Aja nog om detta känner jag! Jag heter i alla fall Caroline Olovsson och bor i Bialystok, Polen. Japp där bor jag. Mitt i ingenstans, mitt i ett grått och annorlunda Polen. (för att vara specifik 5 mil ifrån den Vitryska gränsen).  Jag läser medicin och har snart SNART avklarat mitt första år!

 

Idag har varit en härlig dag i Bialystok, solen skiner och skinnjackan har kommit fram! En annan sak som gör den här dagen till en så bra dag är att det bara är två veckor och två dagar tills jag kommer hem till Sverige. Jag längtar!

Om några dagar kommer lite bilder från när min familj var på besök i helgen. Förövrigt den bästa helgen hittills i Polen!

 

PUSS!  / Carro


Wednesday felt like Saturday



När jag gick på gymnasiet hatade jag onsdagar, nu älskar jag dem. De är heliga. Denna känsloomvändelse beror inte på att jag förändrats radikalt som person, snarare att livet gjort en tvärvändning.

För ett år sedan innebar en onsdag lång skoldag och olagligt mycket plugg på kvällen. Numera spenderar jag varje onsdagkväll med fröken Wänghult, pratar av mig och ser på Grey's. See the differense?

/Emma

Underbara lördag, underbara vänner, underbara vår!

Lördagskvällen började på bästa sätt, nämligen att jag, hanna och julia ligger dubbelvikta av skratt på övervåningen efter att emma dundrat in i hannas huset och skrikit för fulla muggar att "här kommer emma med spriten" för att sekunden senare få ur sig ett lite hackigt "he-e-e-ej mimmi" (hannas mamma) Ja, jösses va vi skratta, vilket vi fortsatte med hela kvällen för det blev en riktigt lyckad förfest och utgång!

Efter att jag och min superkock emma lagat en enastående middag, kom ytterligare lite folk och förfesten va fullgång, ja i dubbel bemärkelse skulle jag allt vilja säga! Det dansades, pratades och skrattades tills det va dags att dra vidare och ungefär någonstans däremellan började jag och emma på vad vi trodde var ett icke-synbart ställe härma karaktärerna i I'm number four eftersom vi blev väldigt inspirerade av fredagens bio. När vi kommer tillbaka får vi dock reda på att alla sett oss eftersom det speglades i fönstret men men någon fick sig säkert ett gott skratt och jag måste säga att vi blivit riktigt grymma på vårt agerande då det övades både på sandtorgets parkering efter bion och flera gånger under lördagen!

Resten av kvällen får bilderna förklara, kul hade vi iaf!

/ Emelie


Tisdagsunderhållning

I periodpausen mellan Skellefteå-Luleå hade jag svårt att lämna dessa norrlänningar helt, så jag bytte skäggodlande hockeyspelare mot två otroligt sköna små killar. Här http://www.youtube.com/watch?v=H_16_5kGh3I kan ni klicka er in och skratta gott åt att näsa faktiskt inte heter nos, och att man uppe i Norrland får betala tomten för sina julklappar.

Klippet är gammalt I know, men jag kan inte sluta garva åt att en av ungarna är tyst precis hela intervjun förutom i slutet då han tycker det är dags att märka ord. Besserwisser for the win!

/Emma


Happiness


Mästarnas mästare

Mitt favvoprogram all over har så äntligen dragit igång igen. Plötsligt saknar jag inte Solsidan för fem öre när jag nu kan se 10 avdankade idrottslegender plåga sig igenom övning efter övning. De svettas, dricker vin och blir bittra när de förlorar. Jag älskar det och skulle ge mitt vänstra lillfinger för att få vara med och tävla i den 30-gradiga värmen.

Årets upplaga av deltagare verkar dessutom lovande. Det kan ju inte bli annat än underhållande när en mix av den gamle räven Evy Palm, min ungdomsidol Hanna Ljungberg, stenseriösa Stenmark och årets verision av Patrik Sjöberg, Anders Limpar, ska trängas i ett hus som tävlingskonkurrenter. Sen har vi ju denna Robert Prytz också. Trots att skåneblodet sipprar i mina ådror kan jag inte få något av det han säger till begriplig svenska, och jag tycker att det är för jäkla kul. Han pratar grötigare än mina halvdanska släktingar på den skånska landsbygden, och stackarn verkar vara bedövad runt hela käkpartiet. Men underhållande, det är han allt.   

/Emma


Senaste nytt från byn

Söndag igen. Då var ännu en vecka slut.
Var otroligt trött när klockan ringde i morse, 07.00. Inte bara för att det var alldeles för tidigt utan även för att man fick sova en timma mindre i natt. GAH! Vill egentligen inte klaga eftersom vi ställde om klockan till sommartid vilket betyder att det börjar närma sig just sommar. Underbart!
Hur som helst. Åt frukost, packade ner det sista och satte mig sedan i bilen tillsammans med pappa och åkte ner till Gislaved. Då kan man ju undra sig vad som händer i Gislaved en söndag som lockar skövdebor?
Lilla lillebror spelade cup. Förlorade med 2-6. Ingen jättebra match, domarna var dessutom riktigt pissdåliga. Victor gjorde i alla fall en bra insats tyckte jag med bland annat två snygga assist.
Efter matchen skjutsade pappa mig till Värnamo där jag tåg tåget vidare mot Växjö och sedan bussen till Tingsryd (byn med stort B).
Thegga hämtade upp mig vid busstationen och vi åkte hem till Rolle där resten av familjen väntade. Blev hockeytittande en stund, dock inte för mig. Jag satt och läste "Da Vinci koden". Riktigt bra och spännande bok.
Nu ska vi titta på nya serien "Stockholm - Båstad" och äta flygande Jacob med kassler(?). Till efterrätt blir det jordgubbskräm med mjölk som Jake stolt fixat fram.

En bild på Rolle och Thegga när de var på besök i Skövde

You love to drink, so do we










(Hahahah, man måste bara älska den sista bilden. "Fan nu börjar dom spåra igen. Hopplösa fall.")

Idag känns det som tåget har kört över oss, och Hanna sitter och muttrar att hon aldrig mer ska dricka sprit. BRA KVÄLL!

Good morning, sunshine

Vaknar man 06.19 av sig själv och dessutom har turen att två kompisar också gör det är en morgonpromenad att varmt rekommendera. Att det sedan slutar med shottävling, blåmärken, och allmänt spår är en annan femma.








I'm number four



Biomys stod på schemat denna fredagkväll, och när biljetterna till måste-filmen Hur många lingon finns det i världen? var slut hamnade vi istället på första raden (nack- och ryggspärr) till science/actionrullen I'm number four. Jag tappade räkningen på antalet actionscener, men kom fram till att filmen innehöll tre hångelscener och en hunk. Om filmen var bra? De andra var helt lyriska eftråt men jag vet inte. Jag spenderade nämnligen 75% av tiden med ansiktet i jackan och med fingrarna i öronen.

/Emma


Våffeldagen



Ibland undrar jag hur jubelidioten som kom på alla dessa snaskdagar under våren egentligen är funtad. Innan sommaren försöker alla komma i form (tänkte skriva bli fita men det får ju en annan, inte helt lyckad betydelse) och då är det nån jäkel som har kommit på både Fettisdagen, Våffeldagen och påskgodiset. Vaffan, liksom. Här försöker man undvika sötsaker inför badsäsongen men det är ju för bövelen omöjligt. I januari - mars är reklampelarna täckta av erbjudanden med goda semlor på, resten av mars är det våfflor som är det aktuella och under april har stormarknaderna tävling om vem som kan sälja billigaste påskgodiset. Dessa inplanerade snaskdagar under våren känns ungefär lika passande som att Dick skulle ha namnsdag på Internationella Kvinnodagen.

Stor eloge ändå till mannen med troligtvis sjuk ämnesomsättning för att han åtminstone la Kanelbullens dag den 4e oktober.

/Emma

Nya bloggarN

Det är jag som är nya bloggarN: Amanda Wänghult, även kallad Mandisen eller Wängis.

Till att börja med skulle jag vilja tacka Emma för den fina presentationen. Skulle också vilja reda ut det här med att jag, som Emma uttryckte det "är värdelös på att köra bil (kräkvarning)".
Jag är absolut inte dålig på att köra bil. Jag skulle mer vilja beskriva det som att jag kör lite hetsigt ibland (oftast). Och visst, ofta lite för fort. Och visst, det kommer ofta lite för mycket svordomar när jag kör. OCH VISST, ofta lite för tvära svängar. Men värdelös, det är jag då inte. Nej, jag är en bra förare, det gäller bara för alla andra att hänga med i svängarna!

Så, då har vi rett ut det.. 

Igår när jag, Emma, Hanna och Emelie avnjöt en underbar kycklingsallad som Emelie lagat råkade jag kläcka ur mig att jag funderade på att börja blogga IGEN (javisst, jag är en erfaren bloggare) på min gamla blogg. Emma fick då den fina idén att jag skulle göra dem sällskap och skriva för denna blogg istället. Som sagt efter lite övertalning (som faktiskt gick väldigt lätt) var jag med. Och nu sitter jag här och skriver.
Känns fantastiskt kul om jag får säga det själv.

Tänkte att ni, i mitt första inlägg, skulle få veta lite om mig.
Vad jag heter vet ni redan och jag är 20 år (okej, 19. Men fyller i December!). Bor just nu i Skövde men pendlar till Tingsryd där min underbara pojkvän Markus bor och spelar hockey. Tingsryd är en liten, liten men charmig håla som har 3000 invånare. Och JA, det är gångavstånd till ALLT! En hockeyfrälst by där alla känner alla, jag älskar den.
I Skövde jobbar jag som butiksbiträde på Spirit of St Louis (www.spiritofstlouis.se) cirka tre dagar i veckan. De resterande dagarna av veckan brukar jag då spendera i Tingsryd.
Jag är väl som Emma påstod, en glad tjej. Och snäll tror jag, och förhoppningsvis omtänksam. Jag älskar att överraska de människor jag tycker om, älskar att fixa och dona med allt från städning till att planera tillställningar m.m. En väldigt driven person är jag som gillar att ha många bollar i luften. Dessutom är jag en hockeygalen brud. Jag älskar den sporten och förstår absolut inte hur man inte kan tycka om den. Det gör varken jag eller Emma om jag känner henne rätt.

Nu får det faktiskt vara färdigskrivet för denna gång. Lovar att inte tråka ut er med sådana här långa inlägg varje gång. Dags för mig att hoppa in i duschen och sedan titta slutet på semifinalen Färjestad-AIK.

/Amanda


Spring fever, anyone?

Vinterbleka ben möter solen. Promenad med fin vän. Krokusar som växer i samklang med ogräset. Fräknar. Te med smaken Summer temptation. Vårjacka. Fåglar som kvittar, inte skriker av köld. Nya solglasögon. Barn som tar fram den rödglittriga cykeln.   





Dagens reflektion: Jobbar du med barn kan det vara klokt att alltid ha extrakläder tillgängliga. Idag gick bajspåsen sönder och landade på.. mina fötter.

/ Emma

Ny bloggare

Se på fan, tänkte ni säkert när ni läste rubriken. Vi har med lite övertalning och kakor lyckats signa ett nytt bloggkontrakt och vi kan stolt presentera att den nya bloggaren på Cheerfulstories är ingen mindre än Amanda Wänghult. Så numera kommer jag förhoppningsvis inte vara ensam om att hålla den här bloggen vid liv (HINT till Emelie, Carro och Hanna)!

Lite kort om Amanda är att hon är en Skövdetjej, precis som oss andra, men hon bor även på halvtid i underbara hålan Tingsryd. Att hon valt att spendera hälften av sin tid där beror inte på att hon gillar när det är gångavstånd till ALLT utan att pojkvännen tillika härligaste norrlänningen huserar i byn. Amanda är för övrigt en glad prick med hjärtat på rätt sida ryggmärgen, och en fantastisk vän. Hon kan laga mat till skillnad från några av oss andra men är värdelös på att köra bil (kräkvarning). Det ska bli roligt att följa dig Amanda, och vi hälsar dig varmt välkommen hit till bloggen.



/Emma

 

Utbildningsångest


Plus: De utbildningar jag och Emelie vill läsa finns i Göteborg.
Minus: De startar inte förrens våren 2012.
Plus i minuset: Vi kan åka ut och resa hösten 2011, Emelie? JA JA JA?

Sadness is a blessing

Vädret till trots har detta varit en riktig pissedag. Ni vet en sån dag man har nån gång i månaden då ALLT går emot en. Jag vet inte hur många gånger jag yttrat FANFANFAN tyst för mig själv idag och inte hur många gånger jag bara ville dunka huvudet i golvet. Jag blir så jäkla trött på mig själv ibland.

Pissigheten började med att jag välte ut teet över tidningen och slutade (?) med att jag glömde kokande vatten på spisen. Däremellan har jag halkat på Skövdes enda kvarvarande isfläck, tappat bort mammas fleecetröja, haft huvudvärk, trampat i hundbajs och fansåmycketannat. GRRR! Min kloka mamma hade sin egen teori om varför just denna dag blev så skit:

"Det var fullmåne inatt. Man brukar bli så konstig dagen efter det."

Jaha. Så Emma kan numera titulera sig varulv också. Trevligt.

/Emsii

Detta är bara en rubrik


The weekend

Igår: Jag tog med mig Hanna och såg rockmusikalen Rent och holy smoke vad bra den var. Vi skrattade, grät och rös föreställningen igenom. Musiken, handlingen och skådespelarna, allt var bara sjukt bra! Tur för plånboken att det var sista föreställningen för annars hade jag spenderat varenda krona på att se den om och om igen.

Efter Rent tog vi hojen hem till mig och jag passade på att bjuda min partner in crime på trerätters och därmed visa mina mycket dolda matkunskaper. För ja, maten blev faktiskt god.

Nu: Sitter jag ute och njuter av att vårsolen äntligen kommit fram. Lykke Lis nya album går på repeat, min bok närmar sig sin upplösning och jag kan ha poncho utan att frysa. Life is good!

Sen: 16.00 ska jag bänka mig framför tvn och se slutspelshockey, innan det är dax att bege sig mot spinning och core för att träna bort några celluliter och bättre på magrutorna. Därefter är det dags för säsongsavslutning av Solsidan och jag grämer mig lite över att jag inte kommer sitta kommande söndagar och irritera mig på Ove och alla som klockan åtta noll noll facebookuppdaterar att nu är det Solsidan. Jotack, vi vet. 






/Emma
 


After work och rådjursskräck



För första gången har jag gått på "laglig" after work, det vill säga att jag faktiskt har jobbat innan jag intagit ett ställe som serverar buffé till billigt pris en fredagkväll. Med mig hade jag fyra sjukt snygga kompisar och vi smaskade oss igenom en måltid bestående av både sallad, parmaskinka, kött och klyftpotatis. Även sushioskulden rykte denna kväll då jag åt rå lax för första gången i mitt liv, inte fy skam. Kvällen blev dock inte särskilt lång då matkoma i kombination med trötthet efter arbetsveckan gjorde att vi blev segare än SJ på vintern.  

Jag agerade taxichaffis denna kväll och när jag skulle köra hem den sista i sällskapet, Svenne, hoppar ett rådjur ut över vägen mitt framför oss (okej, inte mitt framför oss. Det var nog snarare 10 meter det handlade om, men iallafall). Jag blev lika skräckslagen som en 10-åring som för första gången åker kanonen, och skakade ett bra tag efteråt då jag tidigare bara har behövt tvärbromsa ordentligt en gång. Detta var i en ljuskorsning och jag glömde av att rött ljus betyder stanna och inte full fart frammåt. Det sjuka är att på vägen hem från Svenne så är det likt förbannat ETT TILL rådjursskrälle som ska över vägen precis när jag ska passera. Dumma jäkla djur, här åker det en bil i kvarten och just då tänker de att gräset kanske är lite grönare på andra sidan och ska gå över. Antingen är de väldiga risktagare eller så kanske de bara är lite trötta på livet, vad vet jag.

/Emma 

Vädergudarna battlar




Vädergudarna fortsätter sin battle om huruvida vi ska gå mot varmare tider eller inte. Här trodde man att våren var kommen men tji fick man för det. Vinterguden bestämde sig nämnligen igårkväll för att komma med en brutalattack under natten. Fegt. Just nu är det bara att slänga in conversen och skinnjackan i garderoben igen, och samtidigt hoppas på att Moder Vår hämtar sig, samlar krafter och snart ger Vinterguden en rejäl spark i skrevet.

/ Emma 


I believe in karma

Att överraska folk är bland det bästa jag vet. Imorses var det fina familjens tur att bli lite spontansurprisade och samtidigt bättrade jag på karman lite. Jag hade köpt solsidanboxen, skrivit ett vackert kort och sedan lagt det mitt på köksbordet lagom till frukost. Familjen blev jätteglad och jag med, för det var trots allt en present som jag själv kunde använda mig av, hehe. Win-win-situation. 

Mammas första kommentar om spektaklet var också lite roligt. "Jättegulligt av dig Emma, men vad är baktanken? Är det pengar du vill låna av oss?". Awh, underbara älskade familj.

 

/Emma


En onsdag i bilder




/Emma

Desperate doctor

Efter ett par månader ifrån varandra är vi nu äntligen tillsammans igen, jag och tv-soffan. Sedan jul har kanalerna haft dött lopp om vem som kan visa sämst tv, och jag har valt att spendera min tid så långt från apparaten som möjligt. Men nu viftar vi vit flagg och jag och soffan är homiesar igen. Idag började Desperate housewives sändas  och trots att det är samma intriger i varje säsong är jag lika fast som ett barn som slickat på en lyktstolpe en kall januarikväll. Imorgon är det premiär för Grey’s, och under en tid framöver kommer det dessutom sändas slutspelshockey för fulla muggar. Wah wah wah, jag och soffan kommer bli väldigt close den närmaste tiden.


Idag körde jag för övrigt igenom mitt styrkepass på gymmet för första gången sedan januari. Mina magmuskler värker och armarna skakar värre än Japan. I ett tappert försök att mjuka upp stackarna och samtidigt göra något åt mitt hår (som är i ett stort behov av en mirakelkur om det inte ska sluta som årets påskris) satte jag mig i badkaret, gjorde inpackning och hade det gött som sören. Att ta långa, varma bad är för övrigt det enda som är bra med vintern förutom att dricka te, se hockey och att slippa raka benen.


Och nu känner jag att jag bara ordbajsar så jag ska sluta innan jag skriver något olämpligt.

/ Emma

Jag kommer, jag kommer, jag kommer



Jag. Får. Inte. Låten. Ur. Hjärnan.

Debut!

Känner att det är dags att bevisa att vi faktiskt är mer än en som har den här bloggen och gör här med min debut som bloggerska, vilken titel!


Igår var det återigen en ny vecka och varför inte börja veckan med en hiss och diss från den vecka som gått.

Veckans diss
: Personligen började jag förra helgen på minst tänkbara sätt genom att bli totaldissad av ingen mindre än min gamle lärare Niklas eller "Nicke" som vi kallade honom. Kände att jag fick bra ögonkontakt med honom och drog därför på mitt bredaste smile och ett glatt hej, men tillbaka fick jag varken något eller eller något leende! Jaja, vi får väl hoppas på att dissen grundar sig i att han faktiskt inte kände igen mig och inte på grund av klassens alla tokigheter under hans lektioner! Men det har jag svårt att tro, då vi gjorde allt med KÄRLEK!

Veckans hiss: Måste självklart gå till emma som fixat superduperblogg som inom snar framtid kommer underhålla stor del av Sveriges befolkning, så för att istället säga som man gör i alla dressmanreklamer "grattis alla män, nu har dressman öppnat på esplandaden i Skövde" (eller något liknanade) säger jag nu istället "grattis alla bloggläsare, nu har cheerfulstories, bloggen som alla väntat på äntligen bildats!"



Nu ska jag gå ut och gå i det underbara vårvädret!

/Emelie

Varför det inte är så jäkla nice att fylla system


1.
Dagen du fyller 20 verkar folk tro att du är deras egna, privata spritleverantör.

2. När det är du själv som handlar slinker det lätt ner en extra flaska. Det finns så mycket att välja på och har du beslutsångest får du det inte lätt. Detta har resulterat i att sedan jag blev 20 så har jag varit lite mer dragen än jag borde.

3. Du hittar inte! Har du inte haft systemet som ditt hemkvarter tar det tid att hitta det du vill ha, och ofta vet du inte ens vad det faktiskt är som du suktar efter. Tidigare har jag bara druckit vitt vin, men nu jädrar måste jag bestämma om det ska vara mousserande, dyrt, sött, torrt, fruktigt.. VA? Att man sedan ser ut som ett tappat miffo som hör hemma på leklandet gör ju inte saken bättre. Personalen på systembolaget har numera blivit mina närmsta polare.

4. Jag har aldrig handlat endast en flaska (se punkt två) och köper du mer än tre glasbottles så låter du värre än en orkester bestående av endast trianglar. Folk tittar, stadens alkisar nickar i tyst samförstånd och du vill bara därifrån.

/ Emma

Helgens citat


Emma: Oh, vilken heting!
Julia: VA?! VART ÄR DET EN GETING?

En helg i Göteborg


Fredag:

Klockan 16.32 satte jag och Julia oss på ett tåg ner mot semihuvudstaden, förväntasfulla och glada.


Vid centralstationen väntade vår gamla klasskompis Ellen och hon visade oss vägen hem till hennes fina lya. Tur var det för varken jag eller Julia kan skriva upp bra lokalsinne som en av våra bättre egenskaper.



Väl där öppnade vi upp helgens första vinflaska, drack utan syftet att bli fulla (VUXENPOÄNG!) och sörjde lite över att vi inte hade biljetter till Säkert!.



Vi hade planer på att gå ut men de raserades när vi konstaterade att det skulle behövas ett antal redbulls för att få oss att komma upp ur soffan. Istället blandade vi till en fruktsalland som skulle slå vilken godispåse som helst any day of the week och chillade framför tvn.




Lördag:

Shopping stod det givetvis på schemat och vi tog spårvagnen in till centrum. Jag fick lära mig lite vett och etikett vad gäller spårvagnsbeteende och även hur man känner igen en oerfaren åkare. Jag stämde givetvis in på beskrivningen.



Vid Nordstan mötte vi upp underbara Cilla och Linda. Vi åt kaloriesnål sallad, pratade minnen och shoppade oss igenom en eftermiddag.






Ellens lägenhet är så fin att man får ont i magen. Högt i tak, ljusa väggar och STORA fönster man kan sitta i. Ååh, dessa fönster. Mitt största craving när jag ska hitta lägenhet är numera inte att det ska finnas kök eller att toaletten ska vara fräsch, screw sånna bagateller. Har du stora fönster är du min för evigt.



Denna kväll skulle vi slå klackarna i taket och peppen var lika hög som en knarkare på sergels torg.






Glada i hågen fortsatte vi in mot staden. Chez blev första stoppet där vi drack de lite för goda drinkarna, pratade harry potter med killar jag inte minns namnen på och drog sedan vidare till excet. 



Söndag:

För första gången på två veckor vaknade jag senare än klockan sju, utan tungt huvud och med massa energi. Julia stod för frukosten och lagade pannkakor som stjärnkockar skulle bli impade av.



Med plånböcker lika tomma som gårdagens vinflaskor var det dags att lämna götet för den här gången.


 

/ Emma

Det är alltid för tidigt att ge upp



Efter jobbet var det torsdagsfika som stod på schemat tillsammans med ett halvdussin granna töser. Koppar med te avverkades i samma takt som samtalen och vi hade det supermysigt. Sören vad fint livet är ibland.

Kom ge mig sommar


Årets första löprunda

Imorse vaknade jag okristligt tidigt av mammas hårfön i kombination med fåglarnas plågsamma skrik av köld utanför fönstret. Jag fick ett ryck och dammade av löparskorna, gick ut genom dörren och började springa. I snöblandat regn, motvind och i trängsel med stressiga morgontrafikanter tog jag mig fram och till slut stod jag återigen utanför huset. Nu är klockan nio och det känns förbannat skönt. Morgonträning for the win!



/Emma

Fröken Sahlberg


Det är tydligen inte bara jag själv som kan uppfattas som lite halvknäpp ibland, utan även mina kompisar. Idag mötte jag upp Julia Sahlberg för att svettas igenom ett pass på gymmet. När vi är på väg mot tortyren träffar vi på en gammal killkompis som precis är hemkommen från Thailand. Och det första Julia kläcker ur sig är:

-Sket och spydde du mycket när du var där eller?

What a line! En normalt funtad människa skulle fråga något i stil med hur vädret var eller vilka olika ställen de besökte, men inte fröken Sahlberg. Här är det tarmfunktionen och kroppens förmåga att hantera bakterier som är det väsentliga. Men det är därför jag gillar dig, Jullan. Att diskutera magsjuka är bra mycket intressantare än att snacka om huruvida det var 30 eller 31 grader i skuggan.

/ Emma

The first sign of spring


Solen skiner, det är slask överallt och pollenallergikerna kliar sig frenetiskt i ögonen. Nu jädrar börjar våren komma!

Det där med karaktär

Jag har ingen karaktär, har aldrig haft och kommer förmodligen aldrig att ha. Det längsta jag lyckats hålla mig undan från allt vad socker heter var två veckor nån månad innan Marocko. Det sket sig dock när jag insåg att jag aldrig skulle bli fit på två veckor så då började jag moffa igen för att i alla fall ha en chans att vinna kanonkuletävlingen. Förra veckan bestämde jag återigen att nu jävlar ska jag gå ner i vikt. Detta beslut fattades mycket på grund av att en unge frågade när jag skulle få min bebis och en annan gav mig en teckning föreställandes mig själv när jag äter chips och dricker cola. Kul. 

Jag bestämde i alla fall att "jag skulle börja på måndag". Idag är det måndag. Idag var det också prinssesstårta på kafferasten. Jackpot. Ni vet hur det slutade, och just nu sitter jag och äter semla. Du är vad du äter ringde nyss och frågade om jag ville vara med i ett avsnitt men det inträffar tyvärr samtidigt som fetmakollot så det blir inget med det.

Jag SKA börja imorgon.

/ Emma

UPPDATE: Imorgon är det fettisdagen och den inträffar bara en gång om året. Synd att sluta med sötsaker då när man kan göra det på onsdag.




Släktkalas


Med 12 timmars festande, två ynka timmars sömn och ett antal deciliter sprit i ryggen kändes det väl inte jättelatjo att behöva ta sig an värdinnerollen och arangera släktkalas. Men har man fyllt år så har man, och då är det bara att bita i det sura äpplet och uppträda någorlunda acceptabelt. Som tur är har jag världens bästa släkt, så trots sömnbrist och dagen-efter-ångest hade jag en toppeneftermiddag. 

/ Emma

Sunday bloody Sunday


cheerfulstories

Vi som ligger bakom den här bloggen heter Emelie, Hanna, Caroline och Emma. Vi är fyra onormala, glada och konstiga tjejer som har sjukt bra humor. Denna och mycket annat kommer vi att dela med oss av här på bloggen, så hoppas att ni kommer följa oss. So long!


RSS 2.0