Fredagsmys





Chill'n'grill med kära familjen stod först på schemat denna fredagkväll. Pappa lyckas alltid få hela huset att lukta bränt kött efter att ha stått vid grillen, så nu försöker jag förgäves hitta en yta i huset som inte stinker.

Efter ett tag damp de ner tre söta tjejer i min tv-soffan och vår vana trogen så kokades det te och tjötades en del. Vi är tydligen rätt nördiga av oss också (se bild ovan). Men har man en iphone så har man!

/Emma 


Kärlek



Jag och min andra hälft sedan 17 år tillbaka har bestämt oss för att ta ett uppehåll fram till midsommar. Folk började beskriva vårt förhållande som ohälsosamt, så då tänkte jag att det var dags för en paus.

På tal om kärlek är det väl ingen med internetuppkoppling som missat att det idag var kungabröllop i England. Bruden var himla granner måste jag erkänna, men förutom det och att David Beckham var unbelievable handsome så kändes det rätt stelt. Jag och en kollega lyckades hitta en liten paus för att titta på spektaklet och under den tiden såg jag inte prinsen le en enda gång. Om det gravallvarliga ansiktsuttrycket berodde på nervositet eller en panikångestattack där han tänkte Vaffan gifter jag mig med HENNE för? har jag ingen aning om.

Smell you later, kiddos!

/Emma 

BB-live

Jag är nog relativt ensam om att inte riktigt fatta grejen med Big Brother. Fatta grejen gör jag, man ska försöka hålla sig kvar i huset i 100 dagar och gärna skämma ut sig så mycket som möjligt under tiden, men det roliga med det är grejen hjärnan inte kopplar. Hur man kan få ut något av att titta på när mediakåta och blivande c-kändisar gör så bisarra försök att få uppmärksamhet att JAG som sitter i tv-soffan skäms å deras vägnar är för mig ofattbart. Under den timmen som det IQ-befriade programmet håller på riktigt känner man hur hjärncellerna blir färre och färre ju längre skiten håller på. För att påvisa idiotin i programmet har jag sammanställt vad som faktiskt händer under ett avsnitt.

22.00. Möget börjar.
22.02. Det diskuteras granater och nån tolkar det till att man troligtvis ska ligga i dagens uppdrag.
22.03. Programmets första tjafs. PLUS; man med skånsk dialekt involverad.
22.05. Svarthårig brud tycker att det viktigaste på en kille är att han har muskler. Har han inte det går det bra om han har en nice klädstil. Personlighet, någon?
22.07. "Min typ är att de är snygga". Härligt att du definerar!
22.09. Första personen petar sig i näsan.
22.13. En man vid namn Peter kläcker ett relativt smart påstående.
22.14. "Human bowling?! Aha, ska vi simma?" Som sagt, IQ-befriat.
22.17. Tävling startar.
22.17. Årets ölmage blottas.
22.19. Fisförnäm tjej vägrar deltaga i tävlingen. MES!
22.20. Fisförnäm tjej får brytet.
22.21. "Fitta" utropas för första gången i programmet. Väldigt överraskande att det inte skett tidigare.
22.22. HOT BODY COMING! Like, like, like. Aha-upplevelse. Det är DÄRFÖR folk tittar på skiten. 
22.27. Vad fa-an har den überblonda tösabiten för dialekt?
22.28. Gurkan fyller i hälsodeklaration hos tandläkaren. Underhållningsvärde där?
22.31. Folket äter och fy satan vad de smaskar! Så jävla äckligt!
22.32. Dirtytalk.
22.33. Okej, den där Gurkan verkar rätt skön.
22.34. Biffig kille spelar fickpingis. Mys.
22.41. Tjejen som fick brytet tycker inte att livet är så jäkla nice.
22.42. "I Sverige vi döda inte". No shit, Sherlock!
22.45. Två deltagare går på romantisk middag. 
22.50. Men snälla, kan ingen få tyst på hon Sonia?
22.52. Middagsgästerna kommer på den briljanta idén att byta kläder med varandra.
22.53. Så, jäkla patetiskt; 40-årig middagsgäst dansar tight med den hälften så gamla daten efter att först ha inspekterat hyllan.
22.55. Programmet är, thanks buddha, äntligen slut.

/Emma

Satan i gatan



Har man läst ekonomi i tre år är det inget problem att deklarera. Man behöver truth to be told egentligen inte ens ha läst en rad i beskattningsboken för att förstå hur man ska göra, och det krävs definitivt inga avancerade mattekunskaper. Min deklaration tog cirkus 8 minuter att genomföra, då jag bara behövde ringa ett samtal och klicka lite med datormusen. Hur som haver har jag likväl samlat på mig ytterligare vuxenpoäng, wah wah wah.  

Igår släppte kära Veronica Maggio nytt album och finare stuff får man leta efter. Här nedan kommer mina favoriter som redan går på repeat i hörlurarna; Välkommen in och Mitt hjärta blöder.





/Emma

Life is goood!



Hanna har kommit hem. Jag har fått förlängt på jobbet. Det var ingen som snodde min cykel igår trots att jag glömde att låsa den. Solen skiner och jag har blivit brun. Körbärsträden har redan börjat blomma. Sommarjobbet är fixat. Det är bara en månad kvar tills jag far till London. Jag har världens finaste vänner.

Jeez, nu är livet allt för jäkla bra. Som den stereotypa svensken jag borde vara får jag egentligen inte skriva att allt är toppen just nu. Det är liksom lite tabubelagt. Helst ska man säga att livet är lite sådär lagom bra, varken super eller dåligt, så har man inte öppnat sig för mycket. Men det skiter jag blanka fan i. Kompis, det går bra nu!

/Emma  

Mobildöden



Min kära telefon sedan ett par år tillbaka har tidigare aldrig gått av för hackor, och trots att den både har blivit tappad i stengolv och dränkt i vodka har den fortsatt att vara trivsamt levande. Nu har den dock satt ena foten i graven och fått nog. Den kan helt plötsligt stänga av sig själv, vägra att leverera sms och den har även speciella tider då den tycker att sms från kompisar kan dimpa ner i inkorgen.

Jag är trött på det dåliga samarbetet oss emellan och att folk får ett litet småleende så fort jag tar upp min kära mobil, så jag har gått och blivit med iphone. Sist i Sverige, men i alla fall. Nu är jag äntligen en i iphone-gänget!

/Emma

Coconut tree



Medan vi väntar på att solen ska återfå förnuftet och komma tillbaka kan ni shakea loss till den här låten som har prospect att bli årets sommarplåga.


The return



Min granne tillika hobbyamerikanen Jessy har kommit hem från the land of opportunities. Äntligen har jag någon kompis tio sekunder från huset, någon som alltid är villig att gå på promenad och ställa upp på mina freakin' fotoidéer, någon att komma in på spontanfika hos, någon att låna tamponger och plattång av, någon att hoppa studsmatta med under sena tisdagskvällar och någon inom de närmsta 20 metrarna som får mig att verka rolig fast jag egentligen är ett kötthue. Jag har saknat dig, pumpkin.

/Emma 

Vett och etikett i simhallen

1. Står det på hundrafemtioelva skyltar att man ska simma åt HÖGER så ÄR det faktiskt åt det hållet du ska simma, go figure. Skulle du mot förmodan vara analfabet och alltså inte kan tolka skyltarna så brukar det ringa en klocka när du ser åt vilket håll ALLA andra simmar åt.

2. Kära medmotionär, simmar du långsamt ska du INTE lägga dig i snabbsimmarspåret. Som namnet antyder så är det inte till för dig som simmar en längd på fem minuter, så snälla rara du, stoppa upp simmarna i det vanliga motionsspåret istället för oss som faktiskt tar oss fram relativt fort.

3. Ragga inte. Att försöka föra en konversation på cirka två sekunder varje gång vi möts på mitten av bassängen är inget way to go när det gäller raggning. Om du dessutom inleder samtalet med "Oj, den där vågen stämmer nog inte" när du ser vad jag väger tyder det inte bara på att du är dålig på första-lines utan att du också, i mitt viktfall, verkar rätt desperat. 

4. Do not swim in bredd! Nu låter jag som en ragata, men hur fan hade du tänkt att jag skulle komma förbi när du simmar med dina fyra kompisar i en vågrät linje? Under kanske? Eller hoppa upp vid kanten och ta löpet förbi? IQ-befriade, jäkla 14-åringar. 

5. På badhus finns det faktiskt toaletter där man både kan kissa OCH byta tampong. Detta behöver alltså inte ske i duschen/omklädningsrummet. Hoppsan!
 
6. Detta har inget med vett och etikett att göra utan är mer ett hälsotips. Ta inte ut dig så hårt att du somnar i bastun. Att vakna av du bokstavligen nästan kokar, att din hud har blivit Sveriges svar på Sahara och att du är rödare i ansiktet än min solbrända pappa är inte så nice.

/Emma

Påskhelgen

Sommarvärmen har kommit till Svea Rike i APRIL, vilket är ett smärre mirakel. Bikini-på-offentlig-plats-våndan har satt igång, bleka ben har blivit bruna och det har blivit för varmt för att dansa inomhus. Jag älskar det! Jag älskar det så mycket att jag inte har skänkt den här bloggen en tanke. Jag har varit ungefär lika aktiv här som jag var under fransklektionerna i ettan, och det säger en del. Men istället för att sitta framför dumburken har kalas, middagar, schteek på altanen och picknicar avlöst varandra (varför MÅSTE allt roligt jag förtar mig innehålla mat?) och det har varit så, jäkla gött. LIFE IS GOOD!

Man blir aldrig för gammal för att leta efter påskägg!

(Och nu blir jag sjukt irriterad på datormöget och internetskiten som inte vill laddda upp bilder! GAAAAH! Tålamod är inget som ingår i min dagliga dos av vitaminer så resten av bilderna från helgen får åka upp en annan dag för jag.orkar.inte.vänta.)

Tuben

När vi ändå har börjat dela youtubeklipp här på bloggen kan vi lika gärna fortsätta. Det var Max som introducerade detta hysteriskt roliga klipp för mig och jag kan inte sluta skratta. Det är förresten lite av en deal vi har, brorsan och jag. Han levererar klipp som får magen att krampa och jag levererar stekiga profilkort han kan ha på boken. 

Listen and laugh!




En lång fredag



Tips från coachen: haffa en fin vän, be gud om lite sol och ta med fetingfika och en filt. BAAAM! Bästa bakishänget är fixat!

Thirsty Thursday



Hahahha, absolut INGEN är med!


Partyhöjare

Jag trodde att mitt partytrick där jag får käkarna att hoppa ur led samtidigt som jag rullar magen var rätt så oslagbart. Jag måste dock erkänna att den här människan besegrar mig med god marginal. Hur nice vore det liksom inte att kunna låta som en hel jäkla djurpark när man förferrar? I'm gonna practise!


Breakfast buhu



Crunchy måste helt klart vara den vidrigaste frukostmaten sedan kaviaren äntrade köksbordet med sin obehagliga närvaro. Man tror inte att crunchyn i sig är SÅ onyttig eftersom den består av havregryn men där, mina kära vänner, tror man fel. När du fått i dig en hel tallrik med möget känns det som du varit på besök i havreflarnsfabriken och av misstag råkat svälja hela kaksortiementet själv. Du har en sockerkick som består i tre timmar och du börjar redan formulera din ursäkt till tandläkaren när hon konstaterar att du har fått åtta nya hål i tänderna.

Som ni ser är jag ingen tjej som räknar kalorier. I det här fallet tog dock nyfikenheten över och jag var tvungen att googla det. Crunchy innehåller 460 kcal/100 gram medans en chokladkaka innehåller 365 kcal/100 gram. Jag vet inte vad som är sorgligast, att tillverkarna tjänar storkovan på att sälja socker i en annan skepnad eller att jag lika gärna hade kunnat käka choklad till frukost och då "SPARAT" 100 kalorier.

/Emma

It has been some changes but we're still outsiders.

Det finns troligtvis ingen inom den närmaste radarn som delar mitt intresse för den käre Harry Potter lika mycket som fina, fina Sanna. Så vad passar då bättre en tradig tisdag än att åka och hyra den senaste rullen med Mr Magic och samtidigt få spendera lite kvalitetstid med den gladaste bruttan i bonnsamhället? Sagt och gjort. I morfars gamla bil utan aircondition anlände jag till tösen och blev serverad hederlig gammal spagetti med köttfärssås innan det var dags för den magiska men ack så tragiska (hehehe) filmen. Däremellan skrattade vi fram rutorna, snackade white trash, bestämde oss för att skita fan i folk som suger livsgnistan ur en likt dementorer och skrattade lite till. Perfect Tuesday!








/Emma

Feberfrossa

Imorse när jag vaknade hade snickarterroristen helt klart varit på besök. Halsen hade någon invaderat med sandpapper och någon hade definitivt slagit en hammare i huvudet på mig. Att knarka alvedon, halstabletter och att överkonsumera nässpray har därför blivit mitt kall för dagen. 

Men jag orkar fan inte vara sjuk.

Hör du det, Gud? Jag orkar inte, jag hinner inte, jag vill inte. Du och jag har inte kommit så bra överrens sedan jag satt och mumlade fanfanfan i kyrkan vid åtta års ålder, men kom igen nu. Det är årets varmaste dag och Carro är hemma, så snälla, kom med något bättre.



/Emma
 

Uteserveringsdebut



Jag älskar våren! Inte bara för vädrets skull utan snarare vad årstidsförändringen gör med oss människor.

Under vinter är alla bleka, fula och allmänt griniga. Jag själv inräknat, big time. Vi går runt med ett ständigt pms-humör, lämnar inte gärna sängen i onödan och hade vi levt på 1800-talet hade vi garanterat hängt med von Goethe. Vinterdepression, tror jag att det kallas.

När snön sen börjar smälta och majoriteten ljusa timmar överskrider antalet mörka så börjar det jädrar i mig hända saker med oss vanliga dödliga. Vi börjar sakta men säkert komma ur idet, lämnar favoritplatsen soffan åt sitt öde och träffar faktiskt folk igen. Uteserveringarna intas, solbrännan gör oss bra mycket fräschare och alla är så satans glada hela tiden. God bless the spring!


20-årskalajs









Att gå ut nykter har faktiskt sina fördelar. Du slipper dagen-efter-ångesten, kommer ihåg allt du har gjort och har inte förlorat en massa hjärnceller. Sen är det rätt kul att se liiiite för fulla tjejer stapla omkring på 10-centimeters klackar och grovt övertända killar göra bisarra försök att ragga på dem. Så saknar du ingen spärr för att dansa in public utan att ha förgiftat kroppen innan så är en sober utgång att rekommendera!

/Emma

Surprise





Let's go Sweden!



13.00 ska plutten och hans blågula kompisar spöa skiten ur Kanada igen. För er som inte riktigt accepterat att det är dags att lägga grillorna på hyllan, vädra ur hockeysvetten ur utrustningen (mission impossible) och att fotboll nu är den sport man ska följa slaviskt så kan denna match vara kul att följa. Go go go!

/Emma  


Everyone wants to escape sometimes



Idag har jag sett en fin film, smidigt hemliga planer med en vän och trampat på en glasskärva. Intressehalten i detta inlägg? Hög. 

Thursday I don't care about you

Igår sa jag till en arbetskompanjon att jag är immun mot allt vad sjukdom heter. Idag välkomnar jag vad som troligtvis är någon form av magkatarr, om det nu finns olika former av det. Karma är en bitch även fast jag inte är det. Dags att konvertera till ny religion!

I brist på annat tar jag mig ett långt skumbad innan vädret blir för varmt för det. I handen har jag Harry Potter and the deathly hallows som jag läser för säkert tionde gången. My future husband, den där Harry P.


/Emma

Conscious



Det här är ingen modeblogg och kommer aldrig bli så länge det är jag som sitter vid rodret. MEN. Detta faktum till trots måste jag bara skriva ett par ord om vårens mest hypade kollektion; the conscious collection från H&M. JAG ÄLSKAR DEN! Allt vitt, spetsigt och virkat are getting me crazy. Vill ha, vill ha, vill ha. Hardcoren i mig har gått i graven och jag har istället drabbats av något som måste vara en kickass-stor östrogenkick. 

/Emma  


If you say Jesus backwards it sounds like sausage

My long lost friend är äntligen hemma från långresa i Asien och mitt hjärta har tejpats ihop igen. Brun som en bränd pepparkaka är hon fortfarande och sjuhelsike vilken energi hon har, tösabiten. Jag blir ju mer speedad av dig än vad jag blir på tre vodkaredbulldrinkar en utekväll.  





Jag kände mig lite som Mikael Persbrandt idag när jag stövlade omkring på stan. Varför vet jag egentligen inte men jag tror att det hade att göra med att jag bar beige trenchcoat, var allmänt hetsig och väldigt sugen på c(k)ola.

/Emma

Helgens...

Helgen var så jäkla grym att det är synd att bara dokumentera den med ett par sketna bilder och ett par ord utpressat ur en trött tjej med söndagsångest klockan elva på kvällen. Här kommer därför helgens...

hetsigaste: Amanda Wänghults bilkörning. 4,2 mil på en kvart var det va? Hade jag och Svenne inte varit så jäkla nervösa hade vi garanterat vomerat ut genom bilfönstet. VAFFAN ÄR HAN DUM? HAN KAN JU INTE KÖRA OM I BARA 110 NÄR DET ÄR 100 löd en av Mandisens attacker.
citatmaskin: Den är väldigt stor fast den är så liten sa en av oss töser om bilen och kläckte därefter ur sig frågan; Huddinge...heter Tingsryd så? Alla frågor är bra utom de dåliga!
que?1: Ibland undrar man hur hjärnan är funtad när man ställer sig på ett par hockeyrör klockan fyra på natten. Dessutom med en promillehalt som skulle få vilket alkolås som helst att explodera.
que?2: Hur en av mina skor hamnade i en dunke med hockeysvett? 
que?3: Att busringa på främmande människors dörrar var något jag tyckte var skitkul när jag var åtta. Intresset tycktes dock ha kommit tillbaka denna helg då ett par villaägare fick sin sömn förstörd av fyra gamla busfrön som befann sig i någon form av ålderskris.   
mest kryddade: Att påstå att man drack en shot som var 15 centimeter hög och hade en diameter på 8 var väl lite, lite överdrivet?
piggaste: Amanda Tapper. För oss som känner henne behövs ingen närmare beskrivning.
repeat: TITTA! Min tand har gått av, min tand har gått av!
wow1: Att Markus kan både Mandisens andranamn, fyra sista siffror och kortkod. Oh, man!
wow2: Jag och den två dagar gamla 20-åringen Emelie slapp visa leg på systembolaget.
konsumtion: Jag och ovan nämnda tjej räknade ut att vi sammanlagt åt fyra påsar gifflar, två kakpaket varav ett var maxförpackning, två chokladkakor och en massa tacochips denna helg. Detta låter inte så farligt tänker ni eftersom vi var sju brudar som delade på möget. Men med tanke på att jag åt 50 procent helt själv bättrade jag på chanserna ytterligare att få spendera sommaren i vassen. 
fail: Att en av bilarna inte kom längre än till Mullsjö.
jag-kan-inte-få-den-ur-hjärnan: Idag är det onsdag och jag går fortfarande runt och mumlar Ingen fara, otur bara, KHK.
låt: Av någon konstig, ogrundad anledning var det Turkeey-låten som spelades om och om igen. Jag fattar fortfarande inte varför.

Nu väntar vi spänt på att grabbarna i Tingsryd ska bli av med bloggoskulden och komma med ett gästinlägg här snart. HINT!





/Emma


This one isn't about you either.



Alla ni som skrattat åt att jag har fått spendera hälften av min arbetstid denna vinter utomhus kan numera gå och ta sig någonstans. Minusgrader, kalla fötter och ett klimat värre än sibirien har förvandlats till försommarvärme och en allmän hets om vem som kommer bli brunast detta år. And guess who's gonna be the one with THE tan? Ni som sitter instängda i en lokal i åtta timmar, eller jag, som faktiskt spenderar 50 procent av min ickefritid i solens gasande strålar? Emma vs. resten av Sverige 1-0.    

Körkortsbryyyden




Jag är så jäkla stolt över den här tjejen. Här har hon projektinlämning, tusen andra skolsaker, ett bröllop och en resa på en och samma vecka, och då passar fantasticbryden på att ta körkort också. HOLY BUDDHA! Helt galet hur man orkar.

Och hur firar man att id-kortet á la 1999 kommer bytas ut mot körarbevis då? Jo, man cruisar in på favvorestaurangens drive-in. Åh, så satans fint.

/Emma

PS1. Idag var det så varmt att jag kunde ligga i -hör och häpna- bikini på altanen. WAH WAH WAH!
PS2. Hade jag vetat om att bikiniformen skulle vara på topp i april hade jag behövt börja hårdträna i februari. Förra året. Vassen, here I come!
PS3. Är en förkortning av playstation3.

Tingsryd dag tre.

När jag ändå är igång kan jag lika gärna skita ut ett inlägg till. Sista dagen i den småländska hålan började med en sjukt god pannkaksfrukost och slutade med färd hemmåt. Däremellan skrattade vi åt helgens minnen, kikade Stockholm boogie och hade det trevligt som sören.

 





Tingsryd dag två.

Lördagen innehöll både sol och häng i "staden" innan det var dags att gå på't igen.








Tingsryd dag ett.



Första stoppet blev i.. Mullsjö av alla ställen då en av bilarna bestämde sig för att sluta fungera. Så för hälften av sällskapet var det bara att vända om och changa car, medan resten fortsatte en väldig nervös färd mot Tingsryd.

Nervositeten förvandlades till glädjeyra när det stod klart att TAIF klarade sig kvar i allsvenskan. Så här glad vart man som hockeyfruga då:

Trötta som as var vi äntligen framme i Tingsryd. Men eftersom vi töser inte går av för hackor så åkte både alkoholen och partykläderna fram direkt. Kvällen (natten?) fortsatte sedan med firande av killarna. Detaljer utelämnas.







/Emma

Levnadstecken från Tingsryd

Vi har inte avlidit i alla bakisångor, vi har bara inte orkat blogga. Worry not.

Let's go bananas



Nu ska vi på roadtrip, pow-chica-pow.

7 april

Nu var det äntligen dags för mig att kliva in i vuxenlivet och jösses vilken förändring jag kände imorse när jag vaknade! Känner mig nu som en oerhört mogen och välstrukturerad kvinna plus att mitt sätt att se på livet var totalt förändrat! Spontangrejer känns så 2010, då 2011 är året då struktur och ordning gäller! Likså efterfestdanser, att flumma runt och att skratta åt folk känns såååå barnsligt och så långt bort! Hejhej vuxenvärlden, nu kan ni räkna med mig!


Imorgon drar jag och delar av tjejmaffian till Tingsryd och götapetter va kul det ska bli, som vi längtat! Under våra tidigare roadtrip har det ju hänt en massa knas och frågan är inte om något kommer hända denna gång utan snarare vad! Och nu undrar säkert alla 1000-tals läsare varför vi i hela friden ska åka till Tingsryd? Men ni som följt oss under ett tag vet ju att våran älskade wänigs pojkis mackan bor där, skönaste norrlänningen så därför ska vi spendera våran helg där! :)

           

Hoppas ni får en underbar helg! Och tack emmaälskling för det fina inlägget blev superglad! Mina vänner är oslagbara! / Emelie


Svenne 20 år

Idag lämnar allas vår Emelie tonårstiden bakom sig när hon nu fyller 20 år (äntligen kommer systemet gå med vinst). Stort grattis till dig mitt hjärtegryn!

Jag har känt dig i 14 år och vi har så sjukt många minnen tillsammans. Jag har vunnit fotbollsturneringar med dig, gått vilse i skogen med dig, haft matkrig, magkramp och ett antal deeptalks med dig, skrattat med dig, skrattat åt dig, trillat i lera med dig, dansat urflippat med dig, padlat kanot och gått på grund med dig, lipat med dig, varit flummig och full med dig, och så mycket mer. Du är världens bästa och magmusklerna får sig alltid en omgång när jag är med dig. Hoppas att du har den toppendag du förtjänar!  










Love you, pumpkin.

Prisa återbäringen!


Bilder!

Nu kommer lite bilder från helgen när familjen var på besök här i B-town!

Det vackra universitetet! Vi har dock inte så många lektioner här menmen det ser bra ut iaf!
Bella Vita; otroligt god glassbar!
Spa är billigt i Polen, kanske något som lockar iaf ;)
Pussokram Skumbanan / Carro

Tisdag

Hej hopp!
Sitter i soffan med min älskling och äter lite kvällsmat. Snart ska vi borsta tänderna och sedan krya ner under täcket.
Ikväll har vi vart hos Julia med ett gäng härliga människor. Vi tittade på slutspelshockey, blev en hel del roliga historier och naturligtvis mycket skratt och prat i allmänhet.
Imorgon ska jag köra till Skövde igen, jobbar torsdag och fredag. Imorgon har även TAIF näst sista kvalmatchen mot Asplöven hemma och jag är redan sjukt nervös. De måste vinna, annars blir det svårt att hålla sig kvar i allsvenskan.
/Amanda

Hur många lingon finns det i världen?

Dra mig baklängen vilken underbar film, denna måste man bara se! Tillsammans med Widbomen och de fem andra som satt bänkade i salong ett denna måndag såg vi på denna härliga rulle "Hur många lingon finns det i världen?" Vilka människor det finns, personer som ser och tror på andra människor! Vet att vi alla kan lyckas, att vi alla kan utvecklas, trots att vi är annorlunda. Jag tycker det är så himla fint och så himla rätt! Jag blir alldeles varm i hjärtat!! / Emelie


H-o-c-k-e-y

Ni som inte gillar hockey kan sluta läsa direkt, för det är denna fartfyllda sport som det här inlägget kommer handla om. Ni som gillar hockey och förväntar er expertutlåtanden kan också sluta läsa. Jag vet när någon gör mål, om något lag spelar dåligt och jag känner igen de flesta lägen då det borde vara utvisning, men längre än så sträcker sig inte mina kunskaper.  

De två finallagen detta år är Skellefteå och Färjestad (den här infon är för er som inte gillar hockey men trotsat varningen ovan och läst vidare). Jag håller lite extra på det norrländska laget men vet egentligen inte varför. Kanske för att Skellefteå är underdogs och jag alltid hoppas på den svagare parten, eller kanske för att SAIK satsar på egna produkter. Norrländska är dessutom betydligt finare och charmigare än värmländska, så där har ni ytterligare en anledning. Sen är det ju Brynäs mitt hjärta klappar för, och hade jag då hejat på Färjestad som slog ut mitt favvoteam hade jag kännt mig lite som Judas.

Varför jag väljer att spendera tre kvällar i veckan med att kolla på slutspelshockey är nog någon form av familjeskada. Pappa har spelat själv men några år innan jag damp ner i hans liv sadlade han om till tränare. Så från att jag kunde sitta satt jag med på bänken och engagerade mig bäst jag kunde. Bland de första orden jag lärde mig var heja pottarna (=heja pojkarna) och det säger väl det mesta. Ishallen har blivit som ett andra hem för mig, och jag är nog väldigt ensam om att tycka att hockeysvett inte luktar så förfärligt.

Brorsan har ju dessutom stått på grillorna längre än han kunnat gå, så att följa honom genom åren har också väckt intresse för sporten. Max och pappas favoritämne att tjöta om är inte föga överraskande hockey, så ska man ha någonting sagt på familjemiddagarna så är det puck, nhl och olika dragningar man får snacka om. Frågar du vilka klubbar Peter Forsberg tillhört blir du idiotförklarad, där ser ni nivån. När andra barn var mindre och sysslolösa spelade de yatzy eller tittade på film. Jag och brorsan satt vid köksbordet, och den sistnämnde förhörde mig på vilka spelare som tillhörde vilka klubbar.

Sen är hockey jäkligt kul också, har jag kommit fram till efter alla dessa år. Massa biffiga killar åker runt i rustningar riddare skulle bli avundsjuka på och jagar en puck med en klubba. Nu när det är slutspel kan man känna de hatiska vibrationerna lagen emellan genom tv-rutan och matcherna är nästan alltid sjukt spännande. Dessutom växer skäggen värre än ogräs på sommaren så spelarna ser ut som rediga vikingar. Sounds entertaining to me!

Nu blev detta ett långt inlägg med bara en massa ordbajsande om hockey, men eftersom jag utfärdade en varning innan jag började mala räknar jag med att inte mer än 10% av alla våra läsare har kommit all the way down. 

/Emma  

Skånska för nybörjare

Jag får ibland höra att folk inte förstår vad jag menar, alternativt att de tror att jag stavar fel när jag skriver. Anledningen till att dessa människor får error i tankeverksamheten beror på att jag använder mig utav skånska ord, och eftersom alla inte är uppväxta med skorrande R, en halvdansk pappa och somrar spenderade i de nedre regionerna av Sverige kommer därför en ordlista:

 
Balle- är inte killens slutdestination för kroppens vätskeverksamhet, utan betyder skinka. Så om jag säger att jag har ont i en balle så har jag inte bytt könsidentitet. Jag har nog bara slagit i baken en smula.
Drommel- en mycket klantig person.
Flabb- att hålla flabben är den skånska varianten av att hålla käft.
Mög-skit. Används väldigt flitigt av undertecknad, särskilt när något går åt fanders. Helvetes jävla pissmög, sjuder det ur flabben på mig då.
Pära- när pappa säger att han ska bjuda på pärer och köttbullar är det inte en konstig kombination av päron och kött han tänker slänga ihop, utan vanlig hederlig potatis.
Påg- pojke.
Redig-kan betyda både duktigt och riktigt.
Rälig- när någonting är riktigt fult, otäckt eller jävligt säger man att det är räligt.
Tradigt- det skånska sättet att uttrycka att något är tråkigt.
Tös-tjej

/Emma

Att inreda är kul

Är i Tingsryd just nu. Körde hit i lördags efter jobbet för att äta middag och dricka vin hos Julia. Markus kom inte hem förrän natten till idag (bortamatch i Huddinge). Igår spenderade jag större delen av dagen på Ikea där jag shoppade en hel del - blommor, krukor, ljus, lampa, duschdraperi, klocka, glas m.m. Blev riktigt nöjd med mina köp och Markus med, som tur var!
Idag blev det sovmorgon. När Markus tränade hade jag tänkt gå ut och springa. Dessvärre slutade det med att jag spenderade min eftermiddag i Växjö. Anledningen var att när jag ändrade lite på vår byrå så tyckte jag att det blev så kalt på väggen bakom att jag var tvungen att ha lite kort där. Jag vara bara TVUNGEN att sätta mig i bilen o köra fram och tillbaka till Växjö (4,2 mil) för att skriva ut några kort och rama in.
Jag vet vad ni tänker och här har ni svaret: Japp så knäpp är jag verkligen!
Lite halvdålig kvalitét på bilderna då de är tagna med mobilen. Hur som helst är detta några av resultaten av min shopping.
/Amanda

Veckans hiss och diss

Varje söndag framöver kommer ni nu kunna läsa om det bästa och sämsta som har hänt var och en av oss (denna första gång är det bara Emelie och Emma som skriver) under veckan som passerat. Start idag!

Emmas hiss: Jag har tränat hela sju av sju dagar denna vecka, vilket borde klassas som världens åttonde underverk.
Emmas diss: Å andra sidan verkar inte träningen ha gett något resultat. Barn jag känner ropar fortfarande  "stor-Emma är här" när jag kommer förbi. Inget fel med det egentligen, om det inte vore för att det inte existerar någon lill-Emma.   

Emelies hiss: När den älskade och efterlängtade våren är här finns och ett ständigt lyckorus infinner sig i kroppen känns det mesta som en hiss men denna veckan är min släkt värd att hissas! Efter gårdagens släktkalas gick jag och la mig med känslan jösses vad jag tycker om er!
Emelies diss: Min diss denna veckan kanske inte är någon direkt utan mer veckans oromoment, när jag traskade hem från min kära bror idag mötte jag min omtyckte och härliga gamla idrottslärare! Klantigt nog kläckte jag ut mig att jag och brorsan just varit ute och sprungit och då kommer min gamla lärare på den briljantaidén att även vi skulle ta en springtur ihop! Detta skulle jag inte ha något problem med, men det är bara det att min gamla lärare har en kondition som kan liknas vid en duracell-kanin och är stark som en oxe dessutom var det va ju inte en 5 kilometers varv han ville släpa med mig på, nejnej en mil och uppför berget dessutom! Ja va säger man, lycka till emelie och ja, fortsättning följer...

Släktkalas numero dos

Jag satt inspärrad på toaletten med magsjuka när mitt stora 20-årskalas skulle gå av stapeln, och eftersom resten av släkten inte ville flytta in permanent mellan toasitsen och hinken fick vi lov att skjuta och dela upp möget. Så igår, 1,5 månad efter min födelsedag, hade jag släktkalas part two.





Och just nu känns det som att jag bara publicerar sjukt tradiga inlägg. Kreativiteten känns inte på topp, och min hjärna är lika tom på idéer som kissies är på hjärnceller. Men keep on waiting, kiddos!

/emma


.


Klassreunion








Just nu är jag lite halvt salongsberusad och borde egentligen inte skriva en rad (varför har ingen kommit på den briljanta idén att sätta alkohollås på datorer? VARFÖR?). Det som egentligen skulle bli en nykter kväll med forna klassbuddies blev snabbt vin-, öl- och drinkpimplande. Satan, vad jag saknar att umgås 24/7 med dessa knäppa människor.

/Emsii 

RSS 2.0